Har du hittat den perfekta semesterresan men saknar pengar att betala bokningsavgiften just nu? Kommer du att få tillbaka på skatten i juni? Om så är fallet för dig kan du ta ett smslån nu i maj, betala bokningsavgiften med dina lånade pengar och sedan betala tillbaka lånet när skattepengarna trillar in på personkontot. Väljer du en långivare inom smslån som erbjuder räntefria lån som dessutom löper helt utan avgifter behöver du inte ens betala extra med denna strategi, dock givetvis förutsatt att du betalar lånebeloppet i tid.

lana-kontant

Vi ska exemplifiera ovan lite mer i detalj så att du ser hur du kan gå tillväga. Vi säger att bokningsavgiften för din resa är 3000 kr och att den ska betalas inom 15 dagar från bokning. Bokar du idag den 3 maj ska bokningsavgiften vara researrangören tillhanda den 18 maj. Tar du lånet måndagen den 16 maj kommer du att ha pengarna senast den 17 maj och kan då göra överföringen till researrangören direkt. Ditt lån, som löper helt utan ränta och avgifter har en återbetalningstid på 30 dagar, vilket innebär att du ska betala tillbaka det senast den 16 juni. Skatteverket börjar betala ut skattepengar vecka 23 och om du har deklarerat via sms, SKV:s app eller med BankID online har du goda chanser att få dina pengar redan någon gång mellan den 6-8 juni.

Skulle skattepengarna inte komma in vecka 23 eller vecka 24 och du inte har pengar från lön att betala med kan du mot en avgift förlänga ditt lån. Det är ingen exemplarisk lösning, men samtidigt var ju ditt lån från början kostnadsfritt.

Räntefria smslån för att jämna ut ekonomin

Ovan är ett praktiskt exempel på hur du kan använda räntefria smslån för att jämna ut skillnader i inkomster och utgifter mellan månader utan att behöva betala extra för denna fördel. Det behöver dock inte bara handla om resor och liknande konsumtion utan räntefria snabblån kan även användas till att betala mer nödvändiga kontanta utgifter i hushållsekonomin. Notera bara att det endast är det första lånet hos en långivare som kan vara räntefritt. Lyckligtvis har du emellertid flera sådana långivare att vända dig till.

Slutligen ska vi påminna om att det är viktigt att du verkligen tänker efter före det att du ansöker om ett lån. Du ska ha full visshet om att du kan betala tillbaka lånet i tid innan du ens funderar på att skicka in en ansökan.