smspengar rabatt
Smspengar är en av de allra äldsta aktörerna inom smslån i Sverige. Det första lånet beviljades faktiskt 2007 och i dagarna fyller Smspengar nio år. Smspengar är pionjärer inom det mesta inom smslån, till exempel möjligheten att sköta om precis all administration genom att använda sms. Företaget var även ett av de första att vända sig till andra kreditupplysningsföretag än UC.

När företaget nu fyller nio år erbjuds både nya och befintliga kunder en rabatt på nästa lån. Under april månad kan nya kunder låna 500 kr utan räntor och avgifter och i tillägg erbjuds kunder som tidigare har skött sina betalningsåtaganden en rabatt på 100 kr. Ett lån på till exempel 2500 kr med en löptid på 30 dagar kostar därmed 400 kr istället för 500 kr.

Nio år av smslån

Utvecklingen för Smspengar under de nio åren från 2007 berättar lite om historiken vad gäller smslån som låneform i Sverige i stort. När ”payday loans”, som länge funnits i bland annat USA, kom till Sverige för cirka ett decennium sedan var valmöjligheterna för kunderna mycket små. Smspengar hade till exempel ett maxtak på 1000 kr för nya kunder och 3000 kr för återkommande kunder. Dessa med dagens ögon mätt blygsamma lånesummor var faktiskt standard under flera år innan en successivt större konkurrens gjorde att de maximala lånesummorna började öka. Maximalt lånebelopp har sedan omkring 2010 höjts nästan år för år, både hos Smspengar och hos de flesta övriga aktörer inom smslån.

De senaste 1-2 åren är det många smslångivare som har kompletterat sitt utbud med kvartalslån (lån på upp till tre månader) och även lån med löptider på 12 månader eller mer. Det har även Smspengar gjort, och idag kan Smspengar med sitt bredare utbud fungera som ett alternativ för den som behöver låna lite mer än några tusenlappar, men samtidigt inte behöver låna 20 000 kr eller mer i form av ett privatlån via en bank.