låna 15 000 kr räntefritt

Det finns numera inte bara en variant av sms lån. Det är nu ganska länge sedan som det enda alternativet var att låna upp till 3000 kr i upp till 30 dagar. Både maxbeloppen och återbetalningstiderna har höjts successivt och det är inte fel att säga att sms lån av idag mer är att klassa som vanliga privatlån (till lägre genomsnittliga belopp).

Det finns även ett antal långivare som erbjuder kontokrediter med samma enkla ansökningsförfarande och administration som gäller för sms lån. En av dessa är Ferratum och just nu har Ferratum den klart mest intressanta produkten i kategorin.

Kontokredit på 15 000 kr

Från och med april 2016 erbjuder Ferratum möjligheten att låna upp till 15 000 kr räntefritt i 30 dagar, detta genom produkten Ferratum Credit. Det finns flera långivare som erbjuder räntefria sms lån i form av vanliga krediter med en fast betalningsdag eller i form av just kontokrediter, men i skrivande stund är det bara Ferratum Credit som har ett så högt maxbelopp som 15 000 kr.

Med den här låneprodukten tar du ut och sätter in pengar precis som på ett vanligt konto och du betalar bara för den kredit du behöver använda. Med flexibla uttag och insättningar (återbetalningar) kan du enkelt planera dina utgifter och ser du till att betala tillbaka den utestående skulden inom 30 dagar första gången du lånar löper krediten utan ränta och avgifter.

Vi kan ta ett exempel på att visa hur krediten fungerar. Vi säger att du behöver låna 10 000 kr och ansöker därmed om denna kreditgräns. Efter beviljad ansökan kan du logga in och göra ett uttag av 10 000 kr. Betalar du sedan tillbaka beloppet inom 30 dagar behöver du inte betala någon ränta och heller inga avgifter. Skulle du sedan behöva göra ett uttag i framtiden betalar du bara ränta för de dagar du använder krediten. Månadsräntan du får betala blir då 9,45% (motsvarar en dagsränta på 0,315%).