Under en begränsad tid står Monetti för halva uppläggningsavgiften vid det första lånet för alla nya kunder. Det innebär att du som ny låntagare betalar 175 kr istället för 350 kr. Denna halvering av kostnaden ger stora effekter på den effektiva räntan, särskilt för dig som vill låna ett mindre belopp under en kortare tid.

Så här mycket kostar lånet hos Monetti

Med rabatten för nya kunder blir det just nu billigare att låna hos Monetti, oavsett lånebelopp. Aviavgiften påverkas dock inte av kampanjen, inte heller årsräntan.

Exempel: Du vill låna 5000 kr i två månader. Med en uppläggningsavgift på 175 kr, två aviavgifter à 45 kr styck samt en räntekostnad på 600 kr kostar lånet dig totalt 5865 kr. Utan rabatten på uppläggningsavgiften hade du betalat 6040 kr.

En uppläggningsavgift är fast oavsett lånebelopp och löptid. Om du får rabatt på den uppstår den situationen att du kan låna mer till samma eller lägre kostnad än normalt.

Exempel: Du lånar 6000 kr i två månader. Med uppläggningsavgiften på 175 kr, aviavgifterna på 90 kr och en räntekostnad på 717 kr blir totalkostnaden 982 kr.

Andra kampanjer hos smslåneföretagen

Att ge en rabatt på uppläggningsavgiften, eller att slopa den helt, under en viss kampanjtid är något som är ganska vanligt hos smslåneföretagen. Kampanjerna brukar emellertid inte pågå under särskilt lång tid. Anledningen är att en halvering eller ett slopande av avgiften innebär att långivaren gör en förlust på denna del av lånet. Uppläggningsavgiften speglar nämligen normalt den faktiska kostnad som långivaren har för handläggning, kreditkontroll och utbetalning.

Många smslåneföretag väljer istället att erbjuda räntefria lån till nya kunder. För många av erbjudandena av detta slag slopas också eventuella uppläggningsavgifter. I praktiken innebär ett sådant erbjudande att lånet är kostnadsfritt så länge det betalas tillbaka i rätt tid.

Mer om Monetti

Monetti är ett av de ledande smslåneföretagen i Sverige. Varumärket har funnits sedan 2006 (då som Folkia) och har sedan starten tillhört de mest populära aktörerna. Monetti är i grunden ett norskt bolag (Folkefinans AS), men verksamheten drivs helt i linje med svensk lagstiftning via en svensk filial.

Den här aktören är en av de som har de mest generösa villkoren för dem som har en sämre ekonomi. Ett exempel är att betalningsanmärkningar kan godtas. Ett annat är att man inte använder UC för inhämtning av kreditinformation. Dessutom är åldersgränsen 18 år.