Du kan spara pengar på finansieringen av din bil genom att förstå din kreditvärdighet och sedan utnyttja andra lånealternativ i bilhandlaren. Se till att lägga ner pengar och gör lånet så kort som du kan och köp självklart inte mer än du har råd med.

Ett av de vanligaste misstagen individer gör när de köper ett helt nytt fordon är att inte komma ihåg att de ska inkludera finansiering i den totala kostnaden.

Låt oss säga att du till exempel kan övertyga återförsäljaren om att rabattera 2 000 $ av kostnaden för fordonet. Fantastiskt jobb!

I slutändan, för att dra nytta av din entusiasm och entusiasm, lockar återförsäljaren dig till att betala no down och sedan förlänga din löptid från 3 till fyra år, för att göra månatliga betalningar mindre. Detta kan låta tilltalande när du tänker efter, men i verkligheten betalar du bara 3 000 USD extra i ränta.

Om du är villig att kompromissa med kostnaden för fordonet är det viktigt att vara medveten om villkoren och priserna för den finansiering du får för din bil. Jag gjorde detta min första gång när jag köpte bilen, och jag lovade att inte göra det igen.

Om du köper ett nytt fordon, vänta inte bara tills du är i ”lådan” (som vissa återförsäljare kallar kontoren där du signerar dokumenten) för att börja fundera på finansieringsalternativen.

Ta reda på din kreditvärdighet innan du går till återförsäljaren

Det första steget för att få ett billån som är idealiskt är att verifiera din kreditvärdering och kreditupplysning. Det är möjligt att göra detta just nu, helt gratis genom att besöka Credit Karma.

Återförsäljare erbjuder ofta förmånliga räntor på nya fordon: 2,9 %, 1,9 procent och ibland till och med 0 procent. Vad de inte nämner i den lilla texten är att priserna endast erbjuds till köpare som har den högsta kreditpoängen, vilket kan vara en poäng på minst 750 poäng eller högre. Bankerna och återförsäljarna kommer att ”ge dig” ett autolån även när du har en dålig kreditvärdighet. De vet att de kommer att tjäna mycket ränta på din kreditpoäng, och om du inte betalar tar de helt enkelt tillbaka det även när du är på Trader Joe’s. Kunder med kreditpoäng som är i de lägre 700-talet kanske kan ha en lägre ränta men de kanske inte kvalificerar sig för de mest lukrativa erbjudandena. Priserna kommer att öka snabbt. Om du är en låntagare som har låga kreditvärden (under 650,00) kan du erbjudas billåneräntor som är 10 % eller högre. Om din poäng är lägre är det viktigare att jämföra priser för att säkerställa att du får den mest fördelaktiga kursen som en bank kommer att ge dig. Du kan behöva spendera mer pengar än en person med bättre kreditvärdighet, men du behöver inte betala för den lägsta räntan som erbjuds av en bank.
Läs mer om: Känn till kraven för kreditpoäng för billån och få en lägre ränta på billånet

När din kreditpoäng inte är bra Kolla upp finansieringsuppskattningar innan du fattar ett beslut

Om du vanligtvis har en bra kreditpoäng (750 eller mer), får du de mest förmånliga finansieringspriserna direkt från återförsäljaren. Jag har aldrig nämnt detta förut med Money Under 30, men i den här situationen finns det ingen möjlighet att leta efter de lägsta priserna.

Detta beror på att återförsäljaren kommer att agera som en mäklare och kommer att visa dem med utmärkt kredit de mest lämpliga alternativen bland många långivare som konkurrerar med dig om högkreditbeskydd. Tabellerna vänds i händelse av en dålig kreditpoäng, men. Det är du som långivaren kommer att tjäna på och du kommer säkerligen inte att anses vara ”bra” när det gäller räntor.

Gör termen så kort du kan.

Oavsett vilken kreditvärdighet du har, kommer en återförsäljare alltid att försöka erbjuda dig låga månatliga betalningar som är noll ned, eller längre villkor för billån, som fem, fyra eller sex år.

Detta är precis motsatsen till vad du vill.

Lägre månatliga betalningar kan vara en bedräglig och gammaldags försäljningstaktik. Återförsäljare uppskattar dem på grund av:

  1. De skapar illusionen att du har råd med en större bil än du faktiskt har.
  2. De ger intrycket av att du gör ett fynd (när du faktiskt blir lurad).
  3. De ger andrum för dig att köpa mer.
  4. De förvirrar köpare och underlättar förhandlingsprocessen.
  5. De är ett nöje för sina långivare eftersom de kommer att tjäna mycket pengar på dem.

Ett billån på $470 förvandlas plötsligt till en bilbetalning på $350. Men du betalar fortfarande mindre för fordonet. Du kommer faktiskt att betala mer ränta.

Ju längre tid det tar att betala tillbaka ditt billån, desto större ränta måste du betala. Det är dock inte allt. Banker tar ofta ut högre räntor för lån som är längre vilket kommer att öka kostnaderna för att låna.

Det är frestande att sprida ut löptiden för ett billån i upp till sex eller fem år för en överkomlig månadsbetalning, men detta kommer att kräva att du betalar ett högre belopp i ränta och kommer förmodligen att hamna i minus på din bil för nästan alla den tid lånet är i kraft.

Och ett proffsförslag: ställ in automatiska betalningar för ditt lån, så att du garanterat inte misslyckas med att göra betalningen.

Sätt ner 20 procent

Samtidigt som du minskar löptiden på billånet bör du också minska beloppet du betalar för huvudbeloppet.

Med ”huvudman” eller ”kapital” för lånet avses den summa som du har möjlighet att låna, och därför ska betala ränta på. Om en långivare ger dig ett lån som inte har någon kostnad för handpenning, ber de att vi ska höja din kapitalbelopp så att långivaren kommer att kunna ta ut mer i ränta.

Gör det inte!

Sätt minst 20 % ned på den nya bilen du vill köpa för att sänka din kapitalbelopp och följaktligen värdet på räntan du kommer att betala.

Om du inte kan lägga ner 20 % på bilen du överväger är det troligt att du inte kommer att ha råd med de månatliga betalningarna och räntan under billånets löptid.

Betala moms, avgifter, samt ”extra” kontant

Trött på dina smarta förhandlingar och förberedelser Återförsäljaren kan försöka inkludera diverse kostnader i finansieringsalternativ. De kan inkludera kostnader för återförsäljare (~$800) såväl som skatter (~7%-10 procent) utökade garantier och kostnaden för eventuella valfria tillbehör.

Till exempel kan de vara medvetna om att en infotainmentuppgradering på 2 500 USD till ditt system inte är en enkel försäljning, så de kommer att erbjuda ”uppgradera din infotainment till bara en sjundedel av kostnaden varje månad.” Det låter som en bra affär men du kan sluta med att betala $900 i ränta eller till och med $3 400 på den skärmen.

Att fråga efter en faktura med en specificerad beskrivning för alla dessa kostnader såväl som kontantbetalningar garanterar vissa saker:

  1. Återförsäljare kommer att kunna ha svårare att dölja BS-avgifter för dig.
  2. Du behöver inte betala för ytterligare funktioner du inte behöver eller verkligen vill ha (som en 13-tumsskärm i motsats till åttatumsskärm).
  3. Du kommer aldrig att betala mer än 1 000 USD i ränta.

Vid förhandlingar med en återförsäljare, fråga alltid om ”priset utanför dörren” som är en kod för den lägsta kostnaden som är en tydlig och entydig kostnad för bilen. Diskutera sedan finansieringsvillkoren.

Fall inte för gapet försäkring spiel.

Gap Insurance (garanterad bilsäkerhetsförsäkring) är en tjänst som långivare och bilhandlare erbjuder för att hjälpa till att täcka det som kallas ”gapet” mellan det belopp som ett försäkringsbolag anser att din bil är värd och vad du är ansvarig för på lånet du har tagit ut i händelse av att du är inblandad i en olycka, och försäkringsbolaget förklarar din bil totalförlust.

Låt oss säga att du förstör ditt fordon. Försäkringsbolaget ersätter 10 000 USD, men du är skyldig 12 000 USD på lånet. Gap-försäkring skulle betala resten av $2 000.

Om du ordnar ditt lån på rätt sätt, till exempel 20 % ned och en kort löptid på tre år, bör du inte behöva en försäkring. Med en bra lånetid bör du inte ha ett fall där du är skyldig att betala mer än vad fordonet är värt.

Om din återförsäljare verkligen tvingar dig att köpa gapförsäkring kan det vara en indikation på att ditt låns villkor kräver omprövning.

Några tips för att finansiera din bil

Om du inte köper en sällsynt Ferrari är bilen du äger inte en investering; det är en tillgång som avskrivs. Majoriteten av bilarna kommer att vara värda mindre än hälften av sitt värde inom fem år. Majoriteten av lyx- och sportbilar kommer att uppskatta ännu mer.

Det är därför du vanligtvis behöver bli av med ditt fordon så snabbt du kan. Återförsäljare kommer att försöka övertyga dig om att ta på dig en kombination av en lägre handpenning eller låga månatliga betalningar och långa lånevillkor (fyra eller fem år, kanske sex år). Varför? Eftersom långivarna och de kommer att tjäna massor av vinst på räntan du betalar dem.

Ju längre du väntar på att ditt billån ska betalas av, desto större är chansen att ditt fordon kommer att hamna ”under vattnet” (eller ”upp och ner”, det vill säga att du är skyldig mer än värdet på din bil (även kallat negativt) Det är en hemsk plats att vara på för även om du säljer fordonet imorgon måste du fortfarande betala hundratals dollar för ett fordon du aldrig har ägt.

Det är inte det är sant att alla lån för bilar inte är dåliga. Vi använder alla bilar för att pendla till jobbet och har inte pengarna på banken för att köpa en prisvärd bil, varför vi kräver ett billån. Det här är häftigt!

Den huvudsakliga skillnaden är att billån bör göra det möjligt för dig att köpa bilen kommer att vara överkomlig och betyder inte att du inte har råd.

Jag har inkomsten och krediten för att ta lånet som behövs för att köpa en BMW M3. Jag skulle älska att äga den här bilen. Det betyder dock inte att jag ska köpa den. Återförsäljarens råd till dig om det belopp du har råd med med återförsäljarfinansiering och det belopp du behöver spendera är två väldigt olika saker.

Slutligen innan du går till något köp rekommenderar vi att du tänker på bilens långsiktiga värde. Så den bästa åtgärden du kan vidta är att kontrollera åsikten från expert biltestare för granskning.